V Praze otevřel svou první pobočku pro Česko nový řetězec rychlého občerstvení. Chce nabízet zdravé jídlo s nízkou ekologickou stopou. Napříč zemí plánuje postupně otevřít celkem šest poboček.
Do Česka pronikl další řetězec rychlého občerstvení. Tentokrát jde o německou síť bister Dean & David, která svou první českou pobočku slavnostně otevřela minulý týden v obchodním domě Máj na Národní třídě v Praze. Firma to oznámila na facebooku.
Řetězec vznikl v roce 2007 v Mnichově a podle svého webu si za cíl si klade prodávat zdravé jídlo s minimální ekologickou stopou. Zákazníkům nabízí saláty, wrapy, mísy se zeleninou a masem, ale i různé druhy curry či dezerty. Nechybí ani snídaňová nabídka.
Další pražská pobočka má vzniknout na náměstí Jiřího z Poděbrad. Po ní by měly ještě tento rok následovat další čtyři v různých českých městech. Podle webu Topky.sk plánuje řetězec také expanzi na Slovensko, jestli k ní skutečně dojde bude ale záležet na prodejích v Česku.
Rychlé občerstvení míří do menších měst. Řetězce tak bojují o zákazníky (12/2024):
luk, TN.cz